Kiss Márta logo

<< A cukrász család

. : BEMUTATKOZÁS : .

Kiss Márta, cukrászmester vagyok, egy családi édességkészítő kisvállalkozás vezetője. Szüleimmel együtt dolgoztunk hosszú éveken át, tőlük örököltem a lehetőséget, hogy az lehessek, aki ma vagyok. Mindketten mesterei voltak a hivatásuknak. Sajnos már nincsenek velem, de minden tanításukra emlékszem.

Édesapámtól a nagyüzemi gyártáshoz szükséges affinitást, és kombinációs készséget, édesanyámtól pedig az igényes, alapos és precíz munkavégzést tanultam meg.

2002-ben nyitottunk először az egészséges táplálkozás felé, csökkentett energiatartalmú nápolyival léptünk a piacra, a hagyományos édességek gyártása mellett. Akkor még nem tartott akkora érdeklődésre számot ez a dolog, mint napjainkban.

2004-től fokozatosan bővítettük a kínálatot a reform, a bio majd a diabetikus termékekkel. Törekvésünk már a legelejétől az volt, hogy a hagyományos íz világhoz hasonló hatást érjünk el a reform és a bio alapanyagok használatával. Az évek folyamán egyre több érdeklődő levelet kaptunk táplálékallergiás vevőinktől, ezért megváltoztattuk az alapanyag beszerzési szempontjainkat.

2005 ótaolyan készítményeink is vannak, amik nem tartalmaznak tojást, tejterméket, szóját, fehér cukrot, és állati eredetű alapanyagot sem..

Nem titkolt szándékunk az, hogy prevenciós céllal is fogyasszák termékeinket. Ne kelljen megbetegedni ahhoz, hogy érdeklődésünk az egészséges táplálkozás felé forduljon!

Nagyon fontos szempontnak tartom azt is, mint magyar vállalkozó, hogy már az alapanyag is hazai termék legyen. Csak olyan alapanyagot szerzünk be külföldről, ami itthon nem található meg.
Mint magánember, én is a hazai termékeket részesítem előnyben.


Többen kérdezték tőlem, hogy miért az a szlogen:  „Ahogy a szüleimtől tanultam”,
hisz akkoriban még nem volt olyan népszerű az egészséges táplálkozás, ezt bizonyára nem tőlük lestem el.
 
Elsősorban az örömmel és szívvel-lélekkel végzett munkára utal a szlogen, ez volt az alapja a tanításuknak. Pontosabban mondva, nem is tanították, hanem mutatták, megélték. Alaptézis, hogy a gyerekeknek nem beszélni kell arról, hogy mi a helyes, hanem példát mutatni. Ők ezt tették.

Ezen kívül őszinte hálámat, és örök szeretetemet akarom kifejezni a szüleimnek. Életvidámságuk, munkaszeretetük, a műhelyben meglévő jókedv, miközben együtt dolgoztak, mai napig útmutató számomra.

Elődök után, most az utódokról:

Két fiam van, ők a kreativitásukkal és az ötleteikkel támogatnak munkámban.

Nagyobbik gyermekem Márk, a kiállítások szervezésében vesz részt és ő értékesíti a kézműves vásárokon a termékeinket. Együtt járunk szakmai továbbképzésekre és marketing előadásokra. Így tudjuk a munkánkban ötvözni a modern technikai lehetőségeket, a tradicionális értékekkel. 

Kisebbik fiam Áron, képzőművészeti szakon végzett, szobrász és festőként.
Grafikai és arculattervezési ötleteivel inspirál engem. Emellett ő a maga útját járja, alkot és a munkáit a weblapján keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel. (www.fundamentacio.eoldal.hu  )