Kiss Márta logo

Élelmiszerbiztonság

Egy kis családi vállalkozást is többféleképpen kell, és lehet ellenőrizni.

Ez történhet:
1. Belső ellenőrzés (a vállalkozás maga kezdeményezi)
2. Külső ellenrőzés (ellenőrző szervek által)

1. Belső ellenőrzések

- Mikrobiológiai laborvizsgálatok:
A belső ellenőrzések során mi magunk végzünk önellenőrzést, az általunk laborba küldött termékek vizsgálatával. Ezeket a laboreredményeket, az éves ellenőrzések során az Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatóság  kontrollálja.


- Gyártásközi folyamatos minőség-ellenőrzés:

Termékeink minőségének folyamatos ellenőrzését, az alapanyagoktól a késztermékig, nem pusztán az élelmiszerbiztonsági jogszabályi előírások miatt tartjuk fontosnak. Mi a családi nevünket, múltunkat és arcunkat adjuk a vállalkozáshoz. Magánvéleményem és tapasztalatom szerint, a személyes emberi garanciának vásárlóink felé, legalább akkora súlya van, mint a HACCP rendszer követésének. A vásárlói visszajelzések alapján állíthatom ezt.


- Allergén információk:

A nyersanyag beszállítók minőségi tanúsítványának melléklete a garancia arra, hogy a megjelölt allergén összetevőket nem tartalmazza semmilyen felhasznált alapanyag. Ezt minden érintett termék esetén lekérjük a forgalmazó cégtől.

2. Külső ellenőrzések:
- Fogyasztóvédelmi Hatóság

Termékeinket évente többször is szúrópróbaszerűen ellenőrzi a Fogyasztóvédelmi Hatóság, és a vizsgálati eredményről írásban értesítenek bennünket. Az ország különböző megyéiben történő próbavásárlás után, a saját laborvizsgálati eredményük kíséretében megküldik a végzést nekünk.


- Biokontroll Hungária Nonprofit Kft

A Biokontroll évente felülvizsgálja az összes bioalapanyagot tartalmazó termékünket, a nyersanyag beszerzéstől kezdve, a gyártáson át, az értékesítésig. Ha mindent rendben talál, csak akkor kaphatjuk meg az 1 évig érvényes Bio Tanúsítványt, ami nélkül nem forgalmazhatjuk a termékeinket. Ezt a Tanúsítványt kéri minden forgalmazó cég, legyen szó egy pici bioboltról, vagy a Mediline nagykereskedésről.


- Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatóság

Spontán látogatások alkalmával, évente többször is vizsgálja műhelyünkben a HACCP kézikönyvben leírtak betartását. Ez több dologra is kiterjed, amiben minden gyártási és értékesítési feladatot kontrollálnak.


- Ezenkívül még több Felügyeleti Szerv is figyelemmel kíséri munkánkat, de a fentiek, folyamatosan vannak jelen vállalkozásunk működésében.